Pamje që do ju lënë pa frymë, ky është kufiri mes dy oqeaneve

Në vendin ku takohen ujërat e Oqeanit Paqësor dhe atij Atlantik, te kepi Horn, turistët kanë xhiruar një video mahnitëse nga një anije. Në video duket kufiri në mes dy oqeaneve duke lënë përshtypje se ujërat  nuk përzihen.

Ekspertët shpjegojnë se kufiri mes dy oqeaneve është vetëm për një kohë sepse përsëri ujërat përzihen.

Në mënyrë që ujërat të përzihen për disa centimetra, atyre u duhet disa ditë, sepse për këtë sasi të ujit vlen i njëjti mekanizëm si edhe për lëngjet tjera.

Gjithashtu në formimin e këtij kufiri ndikim ka edhe edhe dendësia e oqeanit.

You might also like More from author