Odri Glover, shefe e re e misionit të OHIDR në Shkup

Misioni i OHIDR që mbikqyr procesin zgjedhor në Maqedoni nga kjo javë është në vend dhe do të mbajë këto ditë pres konferencë për shtyp, transmeton Zhurnal.mk

Këtë mision do e drejtojë Odri Glover nga Britania e Madhe. Ajo është avokate e të drejtave të njeriut dhe ish agjente britanike në këtë temë para Komsionit Europian dhe Gjykatës për të drejtat dhe liritë e njeriut.

Në këtë periudhë ka qenë dhe drejtor i Zyrës për instutit demokratik dhe të drejta të njeriut në Varshavë nga 1994 deri në vitin 1999. Më pas ka drejtuar delegacionin e Britanisë së Madhe në Komisionin për të drejtat dhe liritë e njeriut në Kombet e Bashkuara nga viti 1998 deri në vitin 2003. Pas vetes ka mbi 10 procese zgjedhore që i monitoron.

You might also like More from author