Nissan lanson veturën që do të rrisë shpejtësinë dhe të frenojë, me vetëm një pedale

Para se ta lansojë modelin e ri më 6 shtator, Nissan ka bërë të ditur mundësinë e pazakontë që është përfshirë në Leaf.

Kjo veturë do ta ketë vetëm një pedale, e cila nëse shtypet rritet shpejtësia, ndërsa frenon kur largohet këmba tërësisht, transmeton Telegrafi.

Sistemi e-Pedal konsiderohet se është shumë efikas, duke i mundësuar makinës të lëvizë edhe nëpër shtigje të lakuara malore.

Pos kësaj mundësie, në Leaf është integruar mundësia e parkimit autonom, që mund të bëhet realizohet edhe në hapësira tepër të ngushta.

You might also like More from author