Kur Amerika nisi luftën me Korenë, foto mahnitëse nga fronti i viteve ’50

Në këtë album fotografik do të shihni fotografi të rralla, të herës së fundit që Amerika shkoi në luftë me Korenë. Këtë herë fotot janë sjellë ndryshe, jo bardh e zi por me ngjyra.

Lufta e Koresë nisi më 25 qershor të vitit 1950 dhe vazhdoi deri kur u nënshkrua marrëveshja Armistike e Koresë më 27 korrik 1953.

Kjo ishte projektuar për të ndaluar të gjitha aktet e forcave të armatosura në Kore, derisa të nënshkruhej një zgjidhje përfundimtare e paqes, edhe pse kjo nuk ndodhi kurrë në mënyrë teknike, lufta kurrë nuk përfundoi.

During the conflict nearly five million people died, almost all of which were from Korea.

Gjatë këtij konflikti, rreth 5 milionë njerëz vdiqën, shumica nga Koreja. Të paktën 40 mijë amerikanë u vranë dhe më shumë se 100 000 u plagosën.

You might also like More from author