Ja çfarë i ndodh me yndyrën në trupit tuaj kur humbisni peshë

Humbja e peshës kërkon një përkushtim të madh. Shumë prej nesh duan të humbasin peshë shpejt, lehtë dhe në mënyrë të shëndetshme.

Por a e keni menduar se çfarë ndodh më pas me yndyrën në trupin tuaj?

Pesha juaj nuk mund të hiqet kaq lehtë. Masa yndyrore në trup nuk kthehet në muskul. Ajo nuk mund të kthehet në energji dhe nuk “digjet”.

Në fakt yndyra shpërbëhet në ujë dhe dioksid karboni.

Sipas Journal British Medical Journal, ka një konfuzion të madh për procesin metabolik të humbjes së peshës tek njerëzit.

Gazeta shpjegon se humbja e peshës kërkon zhbllokimin e karbonit të ruajtur në qelizat e yndyrës.

Kjo është video e cila iu ilustron më mirë këtë fakt.

You might also like More from author